1 min

Apple heeft recent de nieuwe iPhone SE gepresenteerd en inmiddels is duidelijk wat voor componenten er allemaal in het toestel zitten en op basis daarvan kan ook een schatting worden gemaakt van de productiekosten per toestel. Volgens marktonderzoeker IHS liggen de productiekosten van één iPhone SE op zo’n 160 dollar.

De onderdelen die Apple gebruikt in de iPhone SE kosten alles bij elkaar zo’n 156 dollar, daarboven telt IHS dus nog 4 dollar om het toestel te assembleren. Eerder werd al duidelijk dat Apple ervoor heeft gekozen om niet alleen maar hoogwaardige materialen te gebruiken in de iPhone SE, maar ook goedkopere onderdelen. Zo heeft het bedrijf gekozen voor goedkoper werk- en opslaggeheugen, maar zijn er ook kosten bespaard op het LTE-modem. Hierdoor ondersteunt de iPhone SE wel 4G, maar geen 4G+ (LTE-advanced). De maximale theoretische snelheid van een iPhone SE 4G-verbinding is 150 Mbit/s. Het scherm in de iPhone SE is identiek aan het scherm in de iPhone 5S, wat toch al ruim drie jaar oud is.

De Apple iPhone SE is vanaf vandaag te verkrijgen in Nederland voor 489 euro, voor dat bedrag levert Apple een iPhone SE met 16GB opslagcapaciteit, tegen een meerprijs van 100 euro is er ook een model met 64GB aan opslagcapaciteit te krijgen. Apple levert de iPhone SE in het spacegrijs, zilver, goud en rosegoud.