1 min

Samsung gaat naar verwachting deze zomer een Galaxy Note 7 introduceren, dat meldt de Chinese website Zol.com.cn. Deze stelt dat Samsung de Galaxy Note 6 gaat overslaan om de nummering met de Galaxy S-serie gelijk te trekken. Daarnaast komt er volgens de Chinezen een Galaxy Note 7 Edge en die krijgt een dubbele camera-opstelling aan de achterzijde.

Of de berichtgeving van de Chinese website klopt vinden we moeilijk in te schatten, het is een redelijk onbekende titel als het gaat om het lekken van smartphone-informatie. Dat de Galaxy Note 6 zou worden overgeslagen om de nummering gelijk te trekken met de Galaxy S-serie klinkt niet heel gek. De reden dat de nummering niet gelijk loopt is omdat de eerste Galaxy Note pas anderhalf jaar na de eerste Galaxy S verscheen.

Verder zou Samsung ervoor kiezen om de Galaxy Note 7 in twee versies uit te brengen, een rechte versie en een Edge-versie, waarbij de Edge-versie voorzien wordt van een dubbele camera opstelling. Een feature die meer fabrikanten hebben toegepast dit jaar, waaronder Huawei en LG. Naar verluidt komt ook Apple met een dubbele camera opstelling.

De nieuwe Note 7 zal in augustus worden gepresenteerd en eind augustus of begin september in de winkels moeten liggen. Grote vraag is of de Note ook naar Europa komt, vorig jaar werd besloten de Note niet meer in Europa te introduceren omdat Europeanen niet veel gebruik maken van de stylus-pen.