2min Devices

‘HTC maakt waarschijnlijk de volgende twee Nexus-smartphones’

Het lijkt erop dat Google heeft besloten om met HTC in zee te gaan voor de volgende twee Nexus-smartphones. Dat meldt althans Evan Blass die achter de bekende Twitter-account evleaks zit. Over het algemeen is de informatie van Blass altijd juist.

HTC zou werken aan twee Nexus-smartphones met de codenamen S1 en M1, die op hun beurt weer staan voor de codenamen Sailfish en Marlin. Alle Nexus-toestellen hebben tijdens hun ontwikkeling codenamen gehad die verwijzen naar zeedieren en dat zou nu dus ook weer het geval zijn.

De smartphones zouden beschikken over schermen van 5 en 5,5 inch, waarschijnlijk met een QHD-resolutie. Het zijn de directe opvolgers van de Nexus 5X van LG (review) en de Nexus 6P van Huawei (review).

De nieuwe smartphones zullen waarschijnlijk geïntroduceerd worden bij de lancering van Android N, deze versie wordt ergens deze zomer verwacht. Android N heeft inmiddels al twee grote previewversies gehad en een derde wordt verwacht rond Google’s eigen ontwikkelaarsevenement, Google I/O.

HTC maakte voor het laatst een Nexus-product in 2014, toen ging het om de Nexus 9-tablet, ook was HTC verantwoordelijk voor de eerste Nexus-smartphone, de Nexus One uit 2010.

Voor HTC is een een goede impuls om weer wat Nexus-smartphones te mogen produceren, het gaat niet zo goed met de Taiwanese fabrikant, het marktaandeel op de smartphonemarkt is grotendeels opgedroogd en de fabrikant richt zich nu onder andere op virtual reality om er weer bovenop te komen. De Nexus-smartphones kunnen hopelijk weer zorgen voor wat extra omzet en winst.

Bron:Twitter