1 min

De bekende lekker van nieuwe smartphones Evan Blass, heeft op zijn Twitter-account een screenshot geplaatst van een prop-bestand van de nieuwe Nexus die HTC in ontwikkeling heeft onder de codenaam Sailfish. Het toestel gaat waarschijnlijk de naam Nexus S1 dragen en krijg een Qualcomm Snapdragon 821-chipset en een Full HD-schermresolutie.

We houden nog wel even een slag om de arm omdat we niet weten hoe Evan Blass aan de informatie is gekomen, maar over het algemeen publiceert hij alleen correcte informatie. Dat zou beteken dat het toestel een 5,2 inch scherm krijgt met een 420 pixels per inch en dus een Full HD-resolutie. Daarmee zal deze Nexus waarschijnlijk net even iets betaalbaarder worden dan veel andere vlaggenschepen.

Qua opslagcapaciteit rekenen we op minimaal 32GB een een microSD-slot om dit nog uit te breiden en qua werkgeheugen op minimaal 4GB. Naast Sailfish zijn er ook geruchten over een tweede Nexus-toestel met codenaam Marlin, dit toestel zou een 5,5 inch scherm krijgen en een QHD-resolutie. De processor is waarschijnlijk identiek als bij Sailfish. Vooralsnog gaan we er vanuit dat dit toestel ook door HTC wordt gemaakt maar het zou ook kunnen dat Huawei nog een kans krijgt.

De komende weken zal waarschijnlijk snel duidelijkheid komen over de nieuwe Nexus-smartphones.