1 min

AndroidPolice heeft foto’s gepubliceerd van wat volgens het volgende Nexus-toestel zal zijn met de codenaam Sailfish. Op het toestel zijn nog geen logo’s te vinden, maar het is redelijk zeker dat het toestel door HTC geproduceerd gaat worden. Naast Sailfish komt er ook een grotere variant met de naam Marlin, qua uiterlijk zou dat toestel identiek zijn, maar een maatje groter.

AndroidPolice is helemaal overtuigd dat dit het nieuwe Nexus-toestel is en dat het gemaakt wordt door HTC. Op basis van bronnen en andere geruchten gaat men er vanuit dat HTC twee Nexus-toestellen zal ontwikkelen met de codenaam Sailfish en Marlin en dat deze toestellen een identiek ontwerp hebben, maar Marlin zal een stukje groter zijn.

Verder zal de behuizing gemaakt zijn van een combinatie van glas en metaal, maar er zal geen plastic aan te pas komen. De specificaties van de toestellen zijn naar verluidt volledig identiek, op de schermgrootte, schermresolutie en accucapaciteit na. Sailfish zal voorzien zijn van een 5 inch scherm met een Full HD-resolutie (1920×1080 pixels), terwijl Marlin een 5,5 inch scherm krijgt met een QHD-resolutie (2560×1440 pixels).

De toestellen worden waarschijnlijk eind deze maand of begin volgende maand gepresenteerd.