1 min

Het lijkt erop dat de specificaties van Google’s eerstvolgende Nexus-telefoon deels gelekt zijn. De website Android Police heeft enkele details van maar liefst twee Nexus-toestellen van HTC onthuld. Het zou gaan om een groot toestel met de codenaam Marlin en een kleinere smartphone met de noemer Sailfish.

Het grote toestel, de Marlin, krijgt een 5,5 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Marlin werkt met een quadcore Qualcomm-processor, al weet Android Police niet welke het precies betreft. Er zou 4GB aan werkgeheugen aanwezig zijn, het opslaggeheugen zou 32 of 128 gigabyte bedragen.

Android Police weet ook andere specificaties van de Marlin te melden. Het toestel krijgt bijvoorbeeld een USB Type-C-poort, een primaire camera met 12 megapixel en een selfiecamera aan de voorkant met 8 megapixel. Er is een vingerafdrukscanner aanwezig op de achterkant, ook beschikt de Merlin over een 3.450mAh-batterij.

Over de iets kleinere Sailfish schrijft Android Police dat het toestel nagenoeg dezelfde specificaties krijgt. Het scherm wordt 5 inch groot en dat vindt zijn weerslag in een kleinere batterij. Die zou over een capaciteit van 2.770mAh beschikken. Verder heeft het toestel een quadcore-processor.

Beide toestellen werken met Android Nougat, de gisteren onthulde nieuwe versie van Google’s mobiele besturingssysteem.