2min Devices

‘Samsung voorziet Galaxy Note 6 van USB Type-C-aansluiting’

Volgens de laatste berichten gaat Samsung deze zomer de Galaxy Note 6 introduceren en deze zal naar verluidt water- en stofdicht zijn, net zoals de Galaxy S7. Samsung zal met de introductie van de Galaxy Note 6 ook gaan overstappen op de nieuwe USB Type C-aansluiting, iets wat het bedrijf tot op heden niet deed.

Bij de introductie van de Samsung Galaxy S7 waren we enigszins verbaasd dat Samsung nog gebruikte maakte van de USB 2.0-connector, we hadden namelijk verwacht dat Samsung wel gebruik zou maken van de nieuwe USB Type-C-aansluiting, iets wat veel andere fabrikanten wel doen. Zo waren de meest recente toestellen van HTC, Huawei, LG en Microsoft al voorzien van een USB Type-C-aansluiting.

Samsung heeft hier bij de Galaxy S7 niet voor gekozen vanwege de bestaande accesoires zoals de Gear VR zo luidde de verklaring. Volgens de geruchten heeft de kritiek op het ontbreken van de USB Type-C-aansluiting toch geholpen want met de Note 6 lijkt Samsung alsnog overstag te gaan.

Grote vraag is op dit moment of Samsung kiest voor USB Type-C-aansluiting in combinatie met USB 2.0 of USB 3.1, het verschil is dat er met USB 3.1 naast opladen ook data- en video-overdracht mogelijk is. Zo kan je met een dock ook een HDMI- of Display Port-kabel aansluiten via USB 3.1.

Het betekent echter ook, gelet op Samsung’s virtual reality-strategie, dat er een nieuwe Gear VR in de maak is met een USB Type-C aansluiting. De Samsung Galaxy Note 6 gaat namelijk niet passen in de huidige Gear VR omdat die nog gebruik maakt van een micro-USB 2.0-aansluiting.

Verwacht wordt dat Samsung de Galaxy Note 6 zal introduceren tijdens de IFA in Berlijn, deze beurs zal begin september plaatsvinden. Verder zal Samsung de Galaxy Note 6 naar verluidt wel weer in Europa gaan uitbrengen.

Bron:Sammobile