1 min

Ondanks dat er nog geen officiële aankondiging is, lijkt het erop dat Samsung met zijn Galaxy Note 7 een gok gaat nemen. Het schijnt dat de Zuid-Koreaanse smartphone fabrikant het topmodel enkel nog met een gebogen scherm wil uitbrengen. Tot dusverre bracht Samsung telefoons met een gebogen scherm ook in een platte variant uit.

De eerste smartphone die Samsung lanceerde met een gebogen display stamt uit 2014. Toen kwam de Galaxy Note 4 uit, met een regulier plat scherm en een beperkt beschikbare variant met gebogen scherm. Op die manier konden consumenten alvast wennen aan het model en kon Samsung zijn marketingclaim van innovatie hooghouden.

Bij de Samsung Galaxy Note 7 zou het platte model dus niet meer gemaakt worden. Die keuze zal weinig mensen echt verbazen. Bij de Samsung Galaxy S6 en S7 werden de gebogen modellen meer verkocht dan de platte varianten. De onthulling van de Galaxy Note 7 vindt volgens velen plaats op 2 augustus. Op die datum heeft Samsung een evenement gepland staan in New York.

Verwacht wordt dat het toestel een 5,8 inch AMOLED-scherm krijgt met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Verder krijgt het volgens de geruchten een Snapdragon 623 chip en 6 gigabyte aan ramgeheugen. Ook wordt er gesproken over een batterij met 4.000 mAh en waterresistentie.