2min Devices

Gelekte afbeeldingen tonen mogelijk Samsung Galaxy Note 7

Recentelijk werden al de eerste details van de Samsung Galaxy Note 7 gelekt. Nu lijkt Evan Blass, de bron van die details, ook de hand gelegd te hebben op de eerste foto’s van de smartphone. Onderstaande afbeelding toont de telefoon in de drie kleuren waarin deze beschikbaar zou zijn: Black Onyx, Silver Titanium en Blue Coral.

Onlangs werd in een gerucht nog gesuggereerd dat de Samsung Galaxy Note 7 enkel een gebogen scherm zou krijgen. Dat lijkt bevestigd te worden met deze foto’s, al is het natuurlijk altijd mogelijk dat er twee varianten uitkomen. Toch lijkt dat niet heel waarschijnlijk: de gebogen smartphones van Samsung zijn erg in trek en de fabrikant lijkt er klaar voor te zijn om aan de grote vraag te voldoen.

Gelekte afbeeldingen tonen mogelijk Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 krijgt volgens eerdere geruchten een 5,7 inch QHD (2560 x 1440 pixels) AMOLED-scherm. Daarnaast zou het toestel een opslagcapaciteit van 64GB krijgen, gebruikers die daar niet genoeg aan hebben kunnen dit uitbreiden middels een microSD-kaart.

Verder zou het toestel een 12 megapixelcamera aan de achterkant krijgen en een 5 megapixelcamera aan de voorkant. Een belangrijke nieuwe functionaliteit bevindt zich in die camera aan de voorkant: een irisscanner. Die zou het mogelijk moeten maken om de telefoon te ontgrendelen door er enkel naar te kijken.

Volgens andere geruchten werkt de Galaxy Note 7 met een Qualcomm Snapdragon 823-chipset en 6GB werkgeheugen. Het zou ook kunnen dat de Zuid-Koreaanse fabrikant gewoon kiest voor zijn eigen Exynos-chipset voor bepaalde markten. Tot slot krijgt het toestel naar verluidt een batterij met 4.000 mAh en is het waterdicht.

Het is overigens nog maar de vraag of de Samsung Galaxy Note 7 naar Nederland komt. De vorige telefoon in de reeks was hier immers niet beschikbaar.

Bron:EVLeaks