2min Devices

‘Specificaties Samsung Galaxy Note 7 uitgelekt’

Evan Blass, van de bekende Twitter-account EVleaks, beschikt regelmatig in een vroeg stadium over de specificaties van nieuwe smartphones, nu heeft hij de specificaties van de Samsung Galaxy Note 7 onthuld. Op zijn Twitter-account omschrijft hij de belangrijkste specificaties van het toestel, evenals een belangrijke nieuwe functionaliteit.

Volgens Blass krijgt het toestel een 5,7 inch QHD (2560 x 1440 pixels) AMOLED-scherm, daarmee houdt Samsung vast aan het schermformaat van de afgelopen jaren. Het toestel krijgt verder 64GB aan opslagcapaciteit, het dubbele van wat momenteel gebruikelijk is, en voor de gebruikers die nog niet genoeg hebben is er de optie om een microSD-kaart toe te voegen.

Over de camera schrijft Blass dat de Galaxy Note 7 een 12 megapixelcamera aan de achterkant krijgt en dat de lens aan de voorkant beelden met 5 megapixels kan schieten. Er komt geen dubbele camera, zoals eerdere geruchten vermeldden. Een belangrijke nieuwe functie is wel een irisscanner, die het mogelijk zou maken om de telefoon te ontgrendelen door er simpelweg naar te kijken. Een feature die Microsoft al succesvol heeft geïmplementeerd in de Lumia 950 en Lumia 950 XL (review).

Eerdere geruchten, overigens niet van Blass afkomstig, stellen dat de Samsung Galaxy Note 7 zal werken met een Qualcomm Snapdragon 823-chipset en 6GB aan werkgeheugen. Op de redactie denken wij dat Samsung gewoon voor een eigen Exynos-chipset gaat kiezen. De batterij zou 4.000 mAh tellen en het toestel is waterresistent. Of de smartphone, zoals vorige week nog gezegd werd enkel in een gebogen versie komt, wordt niet door Blass bevestigd.

Wel lijkt het er steeds meer op dat Samsung inderdaad de Galaxy Note 6 gaat overslaan om de nummering gelijk te trekken met de S-serie. De enige vraag die nog open blijft staan is of we de Galaxy Note 7 in Europa kunnen verwachten, of dat die net als de Note 5 aan ons voorbij gaat.

Bron:Evan Blass