1 min

Xiaomi gaat flink investeren in de ontwikkeling van high-end smartphones. Tegenover de South China Morning Post onthulde CEO van internationale zaken Hugo Barra dat het bedrijf veel vraag krijgt naar high-end telefoons en die dan ook zal gaan maken.

"Als je kijkt naar de prijs van onze producten, zie je dat die gestegen is", vertelde hij tegenover de Chinese krant. "Onze klanten vragen premium producten van ons en dus leveren we hogere kwaliteit producten met meer premium componenten."

Het statement wijst erop dat de prijzen van telefoons verder zullen groeien, iets dat volgens Barra dus ook al te zien was. De eerste smartphone van Xiaomi, de Mi, werd verkocht voor 300 dollar. De Pro-editie ging voor 400 dollar per stuk over de toonbank. Dat is een flink bedrag voor een bedrijf dat zich in eerste instantie enkel richtte op de goedkope en midrange smartphonemarkt.

Nu zal het bedrijf echter de concurrentie met de gevestigde premium smartphonefabrikanten aangaan, vooral in Azië. Daar is op dit moment Huawei samen met Apple de grootste op de markt, maar als het aan Xiaomi ligt, zal dat snel een eigen aandeel veroveren.