1 min

De website SamMobile schrijft op basis van anonieme bronnen dat de Samsung Galaxy Note 7 voor 849 euro per stuk over de toonbank moet gaan. Daarmee zou dit het duurste vlaggenschipmodel tot nu toe van de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn.

Heel verrassend zou het overigens niet zijn als de telefoon duurder blijkt dan bijvoorbeeld de Galaxy S7 Edge. Dit is tot nu toe vrijwel altijd het geval geweest in deze reeksen. De extra hoge prijs komt vermoedelijk ook voort uit het feit dat Samsung veel functionaliteit aan de smartphone toevoegt.

De afgelopen tijd zijn er veel specificaties van de telefoon gelekt. Zo zou het toestel een geheel gebogen 5,7 inch QHD AMOLED-scherm krijgen met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Het toestel zou verder standaard een opslagcapaciteit van 64GB en 6GB werkgeheugen krijgen. Over de chipset bestaat nog onduidelijkheid, maar waarschijnlijk komen er varianten met een Snapdragon 821 en een Exynos 8893.

Ook wordt het toestel naar het schijnt uitgerust met een irisscanner. Die zou werken met de 5 megapixelcamera aan de voorkant van de telefoon. Aan de achterkant zit een 12 megapixelcamera. Tot slot zou het toestel waterdicht zijn en een 4.000 mAh batterij hebben.

Die presentaties zijn zo high-end dat Samsung waarschijnlijk van mening is zo’n hoge prijs te kunnen vragen. Het gaat goed met het bedrijf: recent bleek dat het in het tweede kwartaal van dit jaar maar liefst 6,33 miljard euro winst boekte.