2min Devices

‘Beeld van nieuwe Google Nexus-smartphone gelekt’

Nadat vorige week de specificaties van de volgende Google Nexus-telefoon gelekt waren, hebben we nu een eerste blik op het toestel. Android Police, de redelijk betrouwbare technologiewebsite die eerder ook de specificaties naar buiten bracht, kwam met het beeld.

De telefoon, die in twee varianten met ongeveer hetzelfde uiterlijk uitgebracht zou worden, krijgt een aluminium frame en een licht gebogen rand. Welke van de twee varianten we zien is niet zeker, al stelt Android Police dat beide varianten er zoals hierboven uit komen te zien.

Het toestel heeft een geheel platte achterkant, dus de camera steekt niet uit. Aan de achterkant zijn verder antennes te zien, en naast de camera zien we drie gaten. Die zijn er vermoedelijk voor een extra microfoon en twee sensoren. De voorkant van het toestel ziet er vrij opgeruimd uit en heeft enkel ruimte voor een luidspreker en een camera.

Zoals gezegd komt de nieuwe Nexus in twee varianten uit. Er is enerzijds de Marlin, een smartphone die volgens de geruchten een 5,5 inch AMOLED-scherm krijgt met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. De telefoon zou 4GB werkgeheugen krijgen en een quadcore Qualcomm-processor. Mensen die Marlin kopen kunnen kiezen uit een 32 en 128 gigabyte-variant.

Verder is er een vingerafdrukscanner, een USB Type-C poort en zijn er twee camera’s. De camera aan de voorkant knipt plaatjes in 8 megapixels, de primaire camera beschikt over 12 megapixels. De Marlin beschikt over een 3.450mAh-batterij.

Het kleinere toestel, dat Sailfish genoemd wordt, krijgt volgens de geruchten nagenoeg dezelfde specificaties. Enkel de batterij is kleiner (2.770mAh) en de smartphone krijgt een quadcore-processor. Beide telefoons werken met Android Nougat.

Bron:Android Police