1 min

Lange tijd gingen de volgende Nexus-telefoons van Google onder codenamen Marlin en Sailfish door het leven. Androidpolice stelt nu de daadwerkelijke namen achterhaald te hebben. Volgens de website, die doorgaans redelijk betrouwbaar is, zouden de smartphones Pixel en Pixel XL gedoopt worden.

Pixel is de naam voor de Sailfish, een smartphone met een 5-inch scherm. Pixel XL wordt dan logischerwijs de Marlin, het toestel met een schermdiagonaal van 5,5 inch. De nieuwe namen passen bij een recent verhaal, dat Google af zou gaan stappen van de Nexus merknaam.

Over de smartphones is ook al veel bekend. De Pixel XL – voorheen de Marlin – krijgt een 5,5 inch AMOLED-scherm met resolutie van 2560×1440 pixels. Pixel XL heeft een quadcore Qualcomm-processor en 4GB aan werkgeheugen. Het toestel krijgt twee opties voor het opslaggeheugen: een editie heeft 32 gigabyte, een andere 128 gigabyte. Verder is er een USB Type-C poort aanwezig, evenals een primaire camera met 12 megapixel en een selfiecam met 8 megapixel. De Pixel XL heeft verder een vingerafdrukscanner en een 3.450mAh-batterij.

De Pixel, voorheen de Sailfish, krijgt nagenoeg dezelfde specificaties, maar een kleiner scherm. Als gevolg daarvan zit er ook een kleinere batterij in, eentje met een capaciteit van 2.770mAh. Beide telefoons krijgen volgens de laatste geruchten een aangepaste versie van Android 7.0 Nougat.