De kaartendivisie Here is sinds vorig jaar niet meer in handen van Nokia maar van een consortium van autofabrikanten met daarin Audi, BMW en Daimler (Mercedes). Tot op heden heeft tot geen gevolgen gehad op de apps van Here Maps, maar daar komt nu verandering in, de bedrijven vinden de naam te generiek en teveel lijken op de concurrentie, daarom gaat Here Maps verder onder de naam Here WeGo.

Here WeGo is vanaf vandaag te vinden in de Apple Store en de Google Play Store en mensen die Here Maps op hun toestel hebben staan zullen bij de eerst volgende update zien dat de app nu door het leven gaat als Here WeGo. Naast een naamswijziging is de app ook verbeterd, zo zijn er fietsroutes toegevoegd, beschikt de app over reisinformatie van het openbaar vervoer en werkt Here samen met een carsharingdienst.

De nieuwe app zoekt na het invoeren van de bestemming de beste en snelste manier op de bestemming te komen. Daarbij worden niet alleen wegen bekeken, maar ook suggesties gedaan voor vervoer. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor carsharingdienst Car2Go, maar ook het openbaar vervoer.

Here heeft nog geen nieuwe app aangekondigd voor Windows 10 Mobile, de oude app is vorige maand verwijderd en was nog ontwikkeld voor Windows Phone 8. Of er een nieuwe Windows 10-app gaat komen is nog even afwachten. De prioriteiten liggen duidelijk anders nu Here geen onderdeel meer is van Nokia.