1 min

OnePlus ziet zich genoodzaakt om de verkoop van zijn nieuwste vlaggenschip, de OnePlus 3, tijdelijk te staken in Europa en Hong Kong. De tijdelijke verkoopstop is nodig omdat het bedrijf simpelweg niet aan de vraag kan voldoen, de verkoopaantallen zijn te hoog.

Door een tijdelijke verkoopstop in te lassen hoopt het bedrijf zijn voorraden weer op orde te krijgen, zodat het productieproces weer wat soepeler verloopt. Daarnaast investeert het bedrijf ook om de productie verder op te schroeven, waarschijnlijk heeft het daarom ook even een verkoopstop nodig.

In Nederland en België zal de OnePlus 3 de komende weken niet te verkrijgen zijn. OnePlus hoopt de verkoop begin september weer te hervatten. Voor iedereen die op het punt stond om de OnePlus 3 te bestellen, dat kan nog tot 9 augustus, daarna wordt de verkoopstop ingevoerd voor enkele weken.

OnePlus heeft ervoor gekozen om bij de introductie van de OnePlus 3 te stoppen met het systeem waarbij je een uitnodiging nodig had om het toestel te kopen. Dat was bij eerdere modellen wel het geval. Volgens OnePlus is de OnePlus 3 daardoor het snelst verkopende toestel tot op heden van de fabrikant.