1 min

De website Ausdroid meldt op basis van anonieme bronnen dat Google’s Pixel-telefoons op 4 oktober te bestellen zijn. Vanaf 20 oktober zouden de toestellen daadwerkelijk in de winkel liggen. Ook weet de website te melden dat het behoorlijk dure toestellen worden.

Ausdroid schrijft dat de nieuwe telefoons van Google in Australië bij telecomaanbieder Telstra voor zo’n 65 euro per maand besteld kunnen worden. Dat wijst erop dat het echte high-end toestellen worden. Heel vreemd klinkt dat niet, want Google wil van de toestellen echte showmodellen maken van wat fabrikanten kunnen doen met het besturingssyteem Android 7.0 Nougat.

Google zal de twee telefoons volgens de geruchten de Pixel en Pixel XL noemen. De eerste daarvan is een toestel met een 5 inch scherm, de XL krijgt een 5,5 inch scherm. De toestellen krijgen nagenoeg dezelfde specificaties, al is de XL iets beter voorzien.

De Pixel XL krijgt onder meer een quadcore Qualcomm-processor, 4 gigabyte aan werkgeheugen en minimaal 32 gigabyte opslaggeheugen. Verder is er een 3.450mAh-batterij, en een vingerafdrukscanner. Het apparaat is op te laden middels een USB Type C-poort, die Quick Charge 3.0 ondersteunt. De primaire camera knipt plaatjes met 12 megapixel en de selfiecamera met 8 megapixel.

Volgens de geruchten is wat de Pixel betreft vooral de batterij een stuk kleiner. Die zou slechts een capaciteit van 2.770mAh hebben.