1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft patent aangevraagd op een interessant idee. Het bedrijf werkt aan een apparaat dat gevormd wordt door twee aanraakschermen. Dat zou gebruikt kunnen worden “als een laptop, tablet, netbook of een ander type draagbaar elektronisch apparaat.”

Eerder al bracht Lenovo de Yoga Book op de markt, een laptop waarvan het standaard toetsenbord vervangen is door een aanraakscherm. Dat scherm had een zeer beperkte functionaliteit en dient enkel als vervanging van het toetsenbord. Ook kan je op dat tweede scherm tekenen. Maar het Google-concept gaat verder dan dat.

Twee onafhankelijke schermen

In de patentaanvraag van Google lezen we dat het apparaat in beide schermen dezelfde hardware moet krijgen. Die zouden vervolgens los van elkaar gebruikt kunnen worden, waarmee je eigenlijk twee tablets in een krijgt. Programma’s kunnen op beide schermen gebruikt worden, maar ook gecombineerd.

Zo kunnen er op allebei de schermen verschillende activiteiten ondernomen worden. Maar ze kunnen elkaar ook aanvullen. Indien de schermen fysiek aan elkaar gekoppeld worden, kunnen ze gezamenlijk gebruikt worden. Zo zou in theorie een scherm bijvoorbeeld een word-document kunnen weergeven en het andere als toetsenbord kunnen dienen.

De vraag is of het apparaat ooit op de markt uitgebracht zal worden. Het patent werd in mei 2016 aangevraagd, maar is natuurlijk nog niet uitgebracht. Wel is het een interessant concept, dat behoorlijk wat leuke functionaliteit met zich mee kan brengen.