Low-code specialist OutSystems heeft een eigen onderzoekslab opgericht om met kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning het maken van applicaties van hoge kwaliteit flink te versnellen. Het lab is een uitbreiding van al eerder gestarte onderzoeksprojecten op deze gebieden.

De leverancier van low-code toepassingen wil met het opgerichte onderzoeksplatform outsystems.ai het voor zijn eindgebruikers mogelijk gaan maken om met kunstmatige intelligentie en machine learning te voorspellen welke functionaliteiten ontwikkelaars aan hun te ontwikkelen applicaties willen toevoegen. Hierdoor moet het volgens OutSystems mogelijk worden dat eindgebruikers hun applicatie-ontwikkelproces met maar liefst een factor 100 kunnen versnellen.

Met de lancering van outsystems.ai wil het low-code bedrijf, naar eigen zeggen, nieuw en lopend onderzoek naar door kunstmatige intelligentie ondersteunde ontwikkelingsmethoden initiëren. Doel van dit onderzoek is een volgende grote stap zetten naar het verminderen van de complexiteit van ontwikkeling en het veranderen van bedrijfssoftware.

Komst Early Access Program

Verder heeft het bedrijf ook nog een Early Access Program (EAP) aangekondigd voor de nieuwe AI-co-pilot voor applicatieontwikkeling van outsystems.ai. Deelnemers aan dit programma krijgen toegang tot het onderzoek dat binnen het onderzoeksplatform wordt verricht. Daarnaast zal de feedback van EAP-deelnemers door de leverancier worden gebruikt om de nauwkeurigheid van outsystems.ai te verbeteren en het platform verder te ontwikkelen.