2min

Tags in dit artikel

, ,

OutSystems, dat een low-code platform aanbiedt voor de ontwikkeling van applicaties, komt vandaag met twee nieuwe oplossingen voor het controleren van code. Dat doet OutSystems samen met Omnext, dat zich specialiseert in het ombouwen van legacy-systemen naar de moderne tijd.

De nieuwe applicaties heten Omnext Fit en Stay Fit, en helpen organisaties de met OutSystems ontwikkelde applicaties te laten voldoen aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderhoud, betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging. Daarmee zou de kans kleiner moeten zijn op foutjes binnen de software voordat de applicaties live gaan.

Risicoanalyse van apps

De nieuwe applicaties geven organisaties een onafhankelijke en gevalideerde risicoanalyse aan de hand van rapportages en dashboards. Organisaties zijn met deze applicaties in staat om de kwaliteit te controleren en aanpassingen te doen waar nodig. De applicatie Omnext Fit analyseert een momentopname en daaruit komt een diepgaande risicoanalyse op basis van het ISO 25010-kwaliteitsmodel. Vervolgens kunnen klanten kiezen voor de applicatie Omnext Stay Fit. Daarmee wordt een risicoanalyse gepland aan de hand van de wensen van de klant, bijvoorbeeld na een sprint of een bepaalde periode.

Volgens Mike Hughes, senior productmarketing bij OutSystems, moeten IT-teams software sneller dan ooit ontwikkelen. Low-code software speelt daarin een uiterst belangrijke rol en het is om die reden van groot belang om ervoor te zorgen dat die bestaande software geen technical debts bevat. “De applicaties, die in nauwe samenwerking met Omnext zijn ontwikkeld, bieden rust voor organisaties. Organisaties zorgen er nu namelijk op een nieuwe manier voor dat hun software geen onnodige risico’s met zich meedraagt. Daarnaast kan de geanalyseerde software op deze manier geen impact hebben op een livegang.”

De nieuwe apps van OutSystems en Omnext zijn per direct beschikbaar binnen de platformen die ze aanbieden.