Pegasystems heeft een enkele basis voor alle software die het ontwikkelt: Pega Infinity. Tijdens de virtuele variant van de PegaWorld iNSpire conferentie kondigt het bedrijf aan dat Infinity 8.6 vanaf einde Q2 beschikbaar is. Zoals gebruikelijk betekent dit veel nieuwe features, voor front-end, back-end en customer engagement.

In het algemeen vallen de nieuwe features onder drie verschillende componenten van Pega: Pega Platform, Pega Customer Service en Pega Customer Decision Hub. We lopen hieronder door de meest opvallende updates per component heen.

Pega Platform

Binnen Pega Platform gaat het vooral om het versnellen van het ontwikkelen van applicaties. Deze updates zijn dus gericht op de developers binnen organisaties, zowel professionele ontwikkelaars als citizen developers. Low-code speelt hierbij uiteraard een belangrijke rol. In Infinity 8.6 heeft Pega de design UI’s vernieuwd en vereenvoudigd. Deze updates zijn zo belangrijk volgens Pega, dat het bedrijf er een separaat persbericht over uitgestuurd heeft. Dat hebben we verwerkt in dit artikel.

Naast de vernieuwingen op het gebied van low-code, noteren we ook updates op het gebied van Pega Process AI. Deze component brengt de AI-aangestuurde decisioning waar Pega sterk op inzet samen met de low-code procesautomatiseringsoftware van het bedrijf. Enkele weken geleden stuurde Pega hier al een bericht over naar buiten, dat we hebben verwerkt tot dit artikel.

Pega Process AI moet een complete hub zijn voor het ontwikkelen, uitrollen, beheren en monitoren van AI-modellen.

Het laatste nieuws rondom Pega Platform is dat Process Fabric, vorig jaar aangekondigd, vanaf Infinity 8.6 algemeen beschikbaar is.

Pega Customer Service

Binnen Customer Service heeft Pega het aanbod aan kanalen waarmee je kunt communiceren met klanten uitgebreid. Het idee hierachter is dat de klant, die vaak een voorkeur heeft voor een kanaal, de keuze heeft. Het is nu mogelijk om via een enkele embedded berichtenwidget een gesprek te voeren met klanten en te wisselen tussen kanalen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het gesprek. Concreet noemt Pega in het persbericht de volgende kanalen: chat, SMS, WhatsApp, Facebook Messenger, Twitter en Apple Business Chat.

Verder heeft Pega de zogeheten microjourneys uitgebreid. Dit zijn vooraf geconfigureerde blauwdrukken voor algemene incidenten binnen een specifieke sector. Er zijn nieuwe microjourneys voor financial services, verzekeraars en (tele-)communicatie. Je kunt inmiddels kiezen uit meer dan 180 van dit soort journeys.

Tot slot laat Pega weten dat Pega Customer Service vanaf nu ook geconfigureerd kan worden met behulp van de low-code capaciteiten van Pega App Studio. Dit moet ervoor zorgen dat de verantwoordelijke managers de functies binnen Customer Service sneller aan kunnen passen aan nieuwe wensen.

Pega Customer Decision Hub

De laatste component die we hier behandelen, is de Pega Customer Decision Hub. Deze component draait vooral om het personaliseren van de engagement tussen bedrijven en hun klanten. Zo zijn er nieuwe mogelijkheden in de Next-Best-Action Designer. Hiermee kunnen marketeers klanten beter adviseren/verleiden om een volgende stap te zetten en extra diensten of producten af te nemen. Het draait dan vooral om het toevoegen van context, om op die manier betere inzichten te krijgen in de eventuele wensen van de klanten. Met behulp van AI kun je nu ook beter voorspellen wat klanten wel of niet gaan doen.

Infinity 8.6 maakt het binnen de Customer Decision Hub verder mogelijk om je AI-modellen eenvoudiger te kunnen beheren. Pega heeft namelijk nieuwe MLOps-mogelijkheden toegevoegd. Data scientists bij bedrijven kunnen hiermee de modellen die worden gebruikt voor next-best-action-doeleinden relatief eenvoudig uitrollen, updaten en vervangen door betere modellen. Het wordt daarnaast mogelijk om met behulp van Shadow Mode de prestaties van een actief model te vergelijken met die van een eventuele vervanger ervan.

Pega Infinity 8.6 is vanaf het einde van Q2 2021 beschikbaar.