2min

Pegasystems kondigt vandaag tijdens haar virtuele PegaWorld iNspire-evenement veel nieuwe features en updates aan voor haar Infinity-software. Updates voor Pega Platform zijn een belangrijk onderdeel van de update van Infinity naar versie 8.6 (vanaf eind Q2 beschikbaar). Vooral de low-code mogelijkheden krijgen een stevige update.

Als we het hebben over low-code, gaat het vaak om het back-end. Hoe kun je de processen daar zo inrichten dat je zo snel mogelijk een functionele app kunt bouwen? Het front-end mag echter ook niet vergeten worden. Daarvoor heb je traditiegetrouw een professionele designer nodig. Met de low-code-updates in Infinity 8.6 en Pega Platform, wil Pega daar verandering in brengen.

React

De belangrijkste aankondiging met betrekking tot applicatie-ontwikkeling binnen de Pega-omgeving, is zonder twijfel de overstap op React. Deze Javascript-library maakt het mogelijk om betere front-ends te bouwen dan voorheen mogelijk was met Cosmos Design System. Naar eigen zeggen presteren de nieuwe applicaties tot drie keer sneller. Het bedrijf rept verder over een reductie in ‘gewicht’ van 75 procent. Hiermee doelt Pega op hoeveel data heen en weer gaat tijdens het interageren met de app. Naast de sterk verbeterde prestaties van React, zijn er ook nieuwe templates beschikbaar voor ontwikkelaars. Deze templates moeten ontwikkelaars efficiënter en nauwkeuriger laten werken.

App Studio

Met alleen een beter presterend front-end ben je er echter nog niet. Het moet ook zo eenvoudig mogelijk zijn om de UI van applicaties te ontwerpen. Met herbruikbare design templates in App Studio moet dat nu mogelijk zijn. Het idee is dat je tijdens het modelleren en configureren van een applicatie geen omkijken hebt naar design en layout. Dat past zich automatisch aan aan nieuwe configuraties. Dit geldt ook voor elementen die met branding van de organisatie te maken hebben. Je hoeft de richtlijnen hieromtrent ook maar één keer in te stellen.

DX API

API’s zijn onmisbaar bij het ontwikkelen van applicaties. Deze tussenlaag heeft inmiddels de status van haarlemmerolie gekregen. Je kunt er alles mee aan elkaar koppelen. Dat is op zich ook wel waar, maar dit betekent niet dat front-end en back-end volledig gesynchroniseerd zijn. Dat wil zeggen, als er ergens in het back-end van een applicatie iets aangepast wordt, dan zorgt de traditionele API er doorgaans niet voor dat die aanpassing ook in het front-end meegenomen wordt. Dat wil Pega met de DX (Digital Experience) API nu wel mogelijk maken binnen haar platform. Als je in het back-end van een applicatie een nieuw veld aanmaakt, zorgt de DX API ervoor dat dit veld ook meteen in alle front-end-kanalen zichtbaar is.

De nieuwe low-code-mogelijkheden binnen Pega Platform zijn evenals alle andere updates van Infinity 8.6 vanaf einde Q2 beschikbaar voor eindgebruikers.