2min

Perforce Software maakt de overname van Puppet bekend, een DevOps-platform voor infrastructuurautomatisering.

Puppet was een van de eerste ontwikkelaars van infrastructure-as-code. Vandaag de dag levert de ontwikkelaar een platform voor infrastructuurautomatisering.

DevOps-teams gebruiken het platform om handmatige VM-configuraties te automatiseren, applicaties uit te rollen en updates door te voeren. De oplossing ondersteunt de meeste grote public- en private cloud providers, waaronder Dell EMC, AWS en Google Cloud.

Vandaag maakt Perforce Software de overname van Puppet bekend. Perforce Software levert een volledige stack van oplossingen voor app development, waaronder project planning, app testing en lifecycle management. De organisatie hoopt Puppet aan het aanbod toe te voegen. Eerst moeten alle relevante marktautoriteiten akkoord. Perforce Software verwacht dat de overname in het tweede kwartaal van 2022 wordt afgerond. De aankoopprijs is onbekend.

“Puppet zit al meer dan 15 jaar in de DevOps, met een focus op infrastructure-as-code en operations”, deelt Yvonne Wassenaar, CEO van Puppet. “We zijn van mening dat zakelijke klanten op zoek zijn naar strategische partners die meer breedte en diepte kunnen bieden in de gehele DevOps lifecycle. De integratie van Puppet in Perforce doet precies dat.”

Perforce Software en Puppet

Het bereik van Puppet vergroot. Perforce werkt met ’s werelds grootste organisaties. Verloopt de overname volgens plan, dan wordt Puppet op de korte termijn bij hen aangeboden.

Huidige klanten van Puppet, waaronder 85 procent van ’s werelds grootste banken, worden voortaan door Perforce bediend. Gedeeltelijke klanten, waaronder 40 bedrijven uit de Fortune 500, ontvangen nieuwe integraties en support.

“Als onderdeel van Perforce zijn we beter in staat om de DevOps-vragen van klanten te beantwoorden”, voegt Wassenaar toe.

State of DevOps

Sinds 2011 publiceert Puppet een jaarlijks State of DevOps-rapport over de adoptie en vooruitgang van DevOps. De organisatie ondervraagt tienduizenden developers, operations professionals en managers. Het rapport biedt een zeldzaam inzicht in de ontwikkeling van DevOps.

Tip: Puppet komt met IT-infrastructuur compliance-dienst