2min

Salesforce heeft aan de vooravond van Dreamforce 2022 Flow for Industries aangekondigd. De tools moeten bedrijven in specifieke sectoren helpen meer automatisering in processen door te voeren.

De low-code tools in Flow for Industries zijn een uitbreiding op de bestaande Flow-suite, waarmee bedrijven op schaal dagelijkse processen met minder bronnen kunnen uitvoeren. Ook kunnen ze efficiency een boost geven en betere klantenervaringen bieden.

Geselecteerde sectoren

Volgens Salesforce kunnen bedrijven met de low-code tools in tijden van inflatie, arbeidstekorten, supply chainproblemen en stijgende kosten veel voordeel behalen. De tools binnen Flow for Industries richten zich op specifieke marktsectoren of licenties binnen de Industry Cloud-omgeving van Salesforce.

Het gaat om de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg en de industriële maaksector. De tools moeten voor deze vaak complexe sectoren intelligente procesautomatiseringen opleveren.

Salesforce komt hiervoor met een viertal nieuwe tools. Voor betere klanten- en medewerkerservaringen helpt OmniStudio met het snel maken van op de ‘brand’ gerichte dynamische (automatische)klantinteracties en workflows voor werknemers. Via Flow worden deze interacties en ervaringen zonder code verbonden met zakelijke data en applicaties.

Met Business Rules Engine kunnen regels en acties makkelijker worden beheerd. De tool zorgt ervoor dat bedrijven bepaalde processen, denk aan prijskortingen, zorgtrajectbeheer of financiële planning, eenvoudiger kunnen maken en automatiseren. Dit gebeurt met declaratief setupbeheer en het evalueren van de ‘rules’. Bedrijven kunnen deze rules via een no-code interface bouwen, testen en uitvoeren voordat ze worden geïntegreerd.

Document Generation helpt bedrijven meer tijd en bronnen te besparen. De tool biedt de mogelijkheid via een no-code template designer documenten te genereren en delen. Een ingebouwde OCR-functionaliteit helpt daarnaast met het automatisch lezen en onttrekken van data uit documenten en het samenbrengen van het hele end-to-end-beheerproces. Dit moet meer tijd van medewerkers vrij maken voor andere belangrijkere werkzaamheden.

Verder helpt de Data Processing Engine met het aanmaken van definities voor een versimpeld databeheer. Deze definities moeten helpen data uit verschillende bronomgevingen te transformeren en deze gegevens vervolgens boven water te halen voor eindgebruikers in workflows.

Beschikbaarheid

De suite van automatiseringstools in Flow for Industries is per direct algemeen beschikbaar. De suite is daarbij nu ook standaard geïntegreerd in de Financial Services Cloud-, de Health Cloud- en de Manufacturing Cloud-producten van Salesforce. De suite is gratis voor bestaande basislicentiehouders voor deze producten.

Tip: Salesforce vernieuwt Customer 360 in aanloop naar Dreamforce