2min Devops

Microsoft onthult DevOps-oplossingen en gratis low-code opleiding

Microsoft onthult DevOps-oplossingen en gratis low-code opleiding

Microsoft lanceert een reeks oplossingen voor developers tijdens de jaarlijkse Ignite-conferentie. Daarnaast liet de techgigant weten dat geïnteresseerden zich vanaf nu kunnen inschrijven voor Power Up, een gratis low-code trainingsprogramma voor mensen zonder programmeerervaring.

Microsoft Ignite vindt van 12 oktober tot en met 14 oktober plaats. De conferentie staat bol van de productaankondigingen. Techzine doet verslag. Blijf via deze overzichtspagina op de hoogte van het belangrijkste nieuws. Tijdens de eerste dag presenteerde Microsoft een reeks oplossingen voor developers. We vatten de aankondigingen samen.

DevOps

De public preview van Azure Deployment Environments is nu beschikbaar. De oplossing maakt het mogelijk om Microsoft Dev Box-projecten in een handomdraai naar productie-omgevingen uit te rollen.

Microsoft Dev Box werd eerder dit jaar geïntroduceerd. De oplossing stelt organisaties in staat om kant-en-klare cloud workstations te configureren voor developers. Als gevolg hebben developers overal en altijd toegang tot een Windows-omgeving voor applicatie-ontwikkeling, inclusief IDE’s, SDK’s en libraries naar keuze.

Microsoft Dev Box en Azure Deployment Environments zijn twee handen op een buik. Na de ontwikkeling van een applicatie in Dev Box maakt Azure Deployment Environments het mogelijk om de applicatie naar een productie-omgeving uit te rollen.

Low-code

Daarnaast maakte Microsoft de algemene beschikbaarheid van Managed Environments voor Power Platform bekend. Power Platform is een bestaande low-code oplossing voor applicatie-ontwikkeling. Het nieuwe Managed Environments stelt organisaties in staat om Power Platform-applicaties op schaal te beheren. Beheerders kunnen privacy-instellingen wijzigen om aan het beleid van een organisatie te voldoen.

Verder liet Microsoft weten dat Power Pages vanaf nu algemeen beschikbaar is. Power Pages maakt het mogelijk om websites te ontwikkelen zonder te programmeren. Gebruikers van het Power Platform kunnen Power Pages met klaargemaakte connectors integreren om full-stack oplossingen te ontwikkelen.

Trainingsprogramma

Tot slot wierp Microsoft een licht op Power Up, een low-code trainingsprogramma. Het programma werd eerder dit jaar geïntroduceerd. Inmiddels zijn inschrijvingen welkom. Iedereen die wil leren ontwikkelen met het Power Platform kan zich aanmelden voor een gratis training. Je hebt geen ervaring met programmeren of ICT nodig om mee te doen.

Over een periode van drie maanden besteden deelnemers ongeveer acht tot tien uur per week aan leesmateriaal, webinars en opdrachten. De training wordt samengesteld en aangeboden door instructeurs van Microsoft. De techgigant wil mensen begeleiden naar een carrière als low-code developer.

Tip: AWS organiseert GameDay, wereldkampioenschap voor developers