2min

Cockroach Labs heeft met versie 22.2 de functionaliteit van CockroachDB uitgebreid. De nieuwe features moet de efficiency van de database vergroten, om ontwikkelaars productiever te maken.

Versie 22.2 van CockroachDB belooft de architectuur van data-intensieve applicaties te vereenvoudigen, zodat ontwikkelaars makkelijker van traditionele database-omgevingen naar die van CockroachDB kunnen overstappen.

De update voegt User-Defined Functions (UDF’s) toe die hoog op de wenslijst van gebruikers zouden stonden. De UDF’s zorgen ervoor dat de compatibiliteit van CockroachDB met PostgreSQL wordt uitgebreid. Hierdoor worden de migratietrajecten vanuit traditionele databases directer, zodat meer bedrijven bestaande workloads kunnen moderniseren door ze naar de clougebaseerde database-omgeving over te hevelen.

Een andere nieuwe feature is Distributed Functions. Deze functionaliteit verzekert de compatibiliteit met algemene PostgreSQL-functies door ondersteuning voor gedistribueerde en horizontaal schaalbare applicaties. Nieuwe schemaconversie-tools zorgen ervoor dat makkelijker workloads uit bijvoorbeeld Oracle-, MySQL- en SQL Server-databases kunnen worden gemigreerd. Dit via een REST API.

Overige nieuwe features

Overige nieuwe functionaliteit voor CockroachDB is de mogelijkheid data efficiënter naar andere systemen over te brengen. Dit met behulp van zogenoemde Change Data Capture Transformations die alleen data extracten die zij uit CockroachDB nodig hebben. Deze gegevens worden dan getransformeerd en pas daarna naar de andere systemen gestreamd. Dit helpt vooral bij het makkelijker maken van event-driven applicaties en data analytics pipelines.

Verder biedt de nieuwe versie nog met Intelligent Insights-features functionaliteit voor het mogelijk maken van tot actie aanzettende fixes met een enkele muisklik. Hiermee kunnen gebruikers zonder tussenkomst van specialisten en downtime de prestaties van CockroachDB verbeteren.

Tip: CockroachDB 22.1 is nu beschikbaar