1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft gisteren ‘Android Scripting Environment’ vrijgegeven, afgekort ASE. Dit zorgt ervoor dat men ook door middel van andere programmeertalen, namelijk Python, Lua of de Java-variant Beanshell, met de Android-telefoon gecommuniceerd kan worden. ASE verzorgt bijvoorbeeld de interactie met de API’s.

Google’s ASE zorgt ervoor det ook Python-, Lua- of Beanshell-code kan communiceren met de API’s die Android bezit. Nog niet alle API’s zullen samenwerken met de applicatie van Google, maar veel van de API’s doen het al. In ieder geval de meest belangrijke, zo stelt Google.

ASE is een applicatie die de code kan draaien. Men kan ook door middel van de terminal, die aangeroepen kan worden in de applicatie, de code draaien. Tot nu toe wordt er ondersteuning geboden voor Lua, Python en Beanshell, maar Google werkt aan Javascript en Ruby ondersteuning.

De meeste API’s werken in ASE. Damon Kohler, ontwikkelaar bij Google voor het Android-project, schrijft op de Google weblog dat bijvoorbeeld de ’text-to-speech’-, de bel- en de sms-API prima werkt. Er zijn nog meer API’s beschikbaar, zoals een API die ervoor zorgt dat men barcodes kan scannen en eentje die ervoor zorgt dat er activiteiten gestart kunnen worden.