1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

CEO en medeoprichter David Richards en CFO Erik Miller stappen op bij WANdisco. Reden voor vertrek is mogelijk de recente ontdekking dat gefraudeerd is met de gepresenteerde jaaromzet over 2022.

Hoewel volgens een persbericht het vertrek van beide topmannen geen relatie zou hebben met het boekhoudschandaal, wordt wel aangegeven dat dit plaatsvindt in het belang van de aandeelhouders. Het bedrijf hoopt hierdoor de schorsing van de beursnotering ongedaan te maken en weer ‘langetermijngroei en -succes’ te realiseren.

WANdisco levert een data activationplatform dat bedrijven helpt grote hoeveelheden ongestructureerde data uit interne en edgesystemen bij elkaar te brengen en naar de cloud te migreren voor ML en op AI gebaseerde analytics.

Fraude met jaarcijfers

Onlangs werd bekend dat de jaarcijfers over 2022 anders waren dan eerder in januari dit jaar bekend werd gemaakt. Zo bedraagt de jaaromzet over 2022 nu 9,7 miljoen dollar ten opzichte van de eerder vermelde 24 miljoen dollar.

Daarnaast klopten ook de cijfers van de uitstaande orders niet. Deze werden voor een bedrag van 127 miljoen dollar gepresenteerd, terwijl, zoals nu blijkt, dit 11,4 miljoen dollar had moeten zijn.

Uit onderzoek bleek dat een enkele verkoopmedewerker voor de mogelijke fraude verantwoordelijk wordt gehouden. Desondanks zien experts het vertrek van de topmannen toch gerelateerd aan het schandaal. Het vond immers onder hun verantwoordelijkheid plaats en beschadigde daardoor het investeerdersvertrouwen.

Lees ook: VMware betaalt miljoenenboete voor misleiding van investeerders