2min Devops

Apple neemt Hugging Face-developers mee in Apple Intelligence-verhaal

Apple neemt Hugging Face-developers mee in Apple Intelligence-verhaal

Apple heeft 20 machine learning-modellen en vier datasets vrijgegeven op Hugging Face. De zet geeft de mogelijkheid om te experimenteren met AI-applicaties die draaien op een gebruikerstoestel in plaats van in de cloud.

De toegevoegde modellen op Hugging Face zijn van enorme waarde doordat Apple ook het Core machine learning (ML)-framework vrijgeeft. Met Core ML krijgen developers de mogelijkheid om machine learning-modellen te integreren in de applicatie die zij ontwikkelen. De geïntegreerde modellen zullen door de app dan weer worden gecombineerd met gebruikersdata om accurate voorspellingen te maken.

AI op het toestel

Uniek bij Apple is dat deze voorspellingen op het apparaat van de gebruiker worden gemaakt. Traditioneel sturen AI-tools gebruikersdata door naar de cloud en opslagplaatsen van de AI-ontwikkelaar. Apple daarentegen maakte de belofte om security hoog in het vaandel te dragen als het aankomt op AI met een eigen AI-verhaal: Apple Intelligence.

Clement Delangue, CEO van Hugging Face, prijst deze veilige aanpak in een reactie aan VentureBeat: “Core ML-modellen draaien uitsluitend op het apparaat van de gebruiker en maken een netwerkverbinding overbodig. Hierdoor blijft uw app razendsnel en blijven gebruikersgegevens priv├ę.”

Toewijding aan Hugging Face

Hugging Face is een online platform waar AI-modellen en -code kunnen worden gedeeld met developers. Apple voerde de afgelopen maanden de samenwerking met het platform al op. Zo werden acht open-source-LLM’s gedeeld in april 2024 zodat developers onder andere risico’s in de modellen konden ontdekken en aankaarten.

Tip! Apple en OpenAI verdienen goed aan AI, maar niet aan elkaar