1 min

De nasleep van de problemen die Samsung heeft met de Galaxy Note 7 lijkt groter dan alleen die merknaam te zijn. Het laatste dat we namelijk hoorden, was dat Samsung besloten heeft om af te zien van toekomstige modellen met die naam. Maar nu stellen diverse Koreaanse media dat Samsung mogelijk helemaal stopt met zijn huidige marketingcyclus.

De Korea Herald schrijft dat Samsung nog maar één vlaggenschipmodel per jaar uit wil gaan brengen. De afgelopen jaren bracht de technologiereus elk jaar twee van die topmodellen uit, in de eerste helft van het jaar een Galaxy S-smartphone en in de tweede helft van het jaar een Galaxy Note.

Maar het “strakke releaseschema” heeft grote invloed op de mogelijkheid van kwaliteitscontroles. Dat zou er, volgens de geruchten toe geleid hebben dat de accu van de Galaxy Note 7 niet goed paste en daardoor in enkele tientallen gevallen tot kortsluiting geleid hebben. Om in de toekomst dit soort problemen te voorkomen, zou men nu dus besloten hebben af te zien van dit releaseschema.

“Samsung heeft zijn leveranciers ingelicht over het plan om af te stappen van de huidige twee vlaggenschipmodellen strategie,” stelt een van de bronnen van de Korea Herald. “Voorlopig hangt echter alles in de lucht en is het vooral de vraag hoe Samsung zich herstelt van het recente fiasco met de Note 7. Maar zeker is dat het veranderingen gaat maken aan zijn huidige marketingstrategie en productportfolio.”