Volgens de laatste verhalen bereidt Apple zich erop voor om tegen 2020 een augmentedrealityheadset uit te brengen. Daarvoor zou het bedrijf nu een startup hebben overgenomen uit Montreal, Canada. Apple schijnt dertig miljoen dollar betaald te hebben voor Vrvana.

TechCrunch meldt de overname op basis van twee bronnen binnen de bedrijven. Zowel Apple als Vrvana weigerden te reageren op het nieuws, maar ontkenden het verhaal niet. Vrvana is de fabrikant van de Totem-headset, die goed ontvangen werd, maar vervolgens nooit aan het publiek geleverd.

Belangrijke deal

De overname is belangrijk in het licht van het werk dat Apple verricht om een opvolger te bouwen voor de iPhone. Op dit moment is die mobiele telefoon nog de grootste melkkoe van het bedrijf, maar staat het onder grote druk en is er forse concurrentie gaande op dat vlak. Om die reden is het voor Apple belangrijk een nieuw product te vinden waar het vervolgens veel geld mee kan verdienen.

Recent vertelde CEO Tim Cook nog dat augmented reality wat hem betreft een veel belangrijkere technologie is dan bijvoorbeeld virtual reality. Interessant aan de technologie van Vrvana, is dat deze een combinatie van augmented en virtual reality is. Op die manier kan het potentieel van beide technieken bij elkaar gebracht worden en kan Apple wellicht een interessant product op de markt brengen.

In 2020 op de markt

De introductie van de ARKit in iOS 11 is voor Apple een manier om te kijken hoe ontwikkelaars en ook gebruikers omgaan met augmented reality. Er kunnen nu al apps ontwikkeld worden voor iPhones en iPads die hier gebruik van maken, waardoor Apple inzicht krijgt in wat wel en niet werkt.

Onlangs stelde persbureau Bloomberg nog dat Apple tegen 2020 een eigen headset op de markt wil brengen. Die moet naar het schijnt werken zonder smartphone en over een eigen scherm, processor, grafische chip en besturingssysteem beschikken.