1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Elektronicafabrikant Acer is momenteel in gesprek met Siemens voor een eventuele overname van de verlieslijdende tak van het Duitse bedrijf. Beide bedrijven zijn in een gevorderd stadium van overleg.

De afdeling mobiele telefonie van Siemens maakte vorig jaar al ongeveer 200 miljoen verlies en de verwachting is dat het verlies dit jaar zal oplopen tot 550 miljoen. Siemens kijkt daarom momenteel naar een aantal opties om dit probleem op te lossen. Behalve dat het bedrijf kijkt naar een verkoop van de tak, behoren ook samenwerking met een ander bedrijf, nieuwe reorganisaties en sluiting van de mobiele tak tot de opties. Sluiting is echter niet de meest goedkope optie, volgens de CSFB bank zou dat Siemens 1,17 miljard dollar gaan kosten.

Al eerder gingen de geruchten dat elekronicaconcern LG interesse zou hebben getoond in Siemens mobile. LG ontkende dit echter. Ook zouden er gesprekken zijn gevoerd met NEC en met Motorola.
Woensdag komt de kwestie ook ter sprake op een vergadering van de raad van commissarissen. Verwacht wordt dat er komende woensdag meer duidelijkheid komt omtrent de besprekingen. Siemens presenteert dan ook de halfjaarcijfers van het financiële jaar dat in oktober vorig jaar begon.