Samsung neemt analytics firma Zhilabs over voor ontwikkeling 5G-netwerken

Abonneer je gratis op Techzine!

Het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung neemt analytics firma Zhilabs over. Met behulp van de technologie van dit bedrijf, dat zich specialiseert in analytics en kunstmatige intelligentie, hoopt het de prestaties van zijn 5G-netwerken te verbeteren en voor klanten een betere gebruikservaring te bieden.

Samsung stelt dat 5G-technieken een cruciale rol spelen in zijn toekomstplannen. Steeds meer apparaten moeten verbonden zijn met veilige, betrouwbare en snelle netwerken. Connected cars en het IoT zijn twee gebieden waarin 5G-diensten een grote rol van betekenis gaan spelen. De technologie van Zhilabs moet Samsung helpen om het gebruiksverkeer te analyseren en ervoor te zorgen dat gebruikers zo goed mogelijke diensten kunnen afnemen.

Veel meer data

5G is volgens Youngky Kim, voorzitter van Networks Business bij Samsung Electronics, nodig om de exponentiële groei van het dataverkeer aan te kunnen. Geautomatiseerde en intelligente netwerken spelen daarin een cruciale rol van betekenis. “De overname van Zhilabs zal Samsung helpen deze vraag aan te kunnen”, en te zorgen dat elke gebruiker “de best mogelijke” dienst krijgt.

Zhilabs zal volledig geïntegreerd worden binnen Samsung. Tegelijk blijft het volledige management van Zhilabs in dienst en het bedrijf leidinggeven. Wat er precies te gebeuren staat met het personeel van het bedrijf is echter niet bekend. Het lijkt wel zeer waarschijnlijk dat de technici die Zhilabs momenteel in dienst heeft aan de ontwikkeling van de producten zullen blijven werken.

Kwaliteit netwerken

Joan Raventós, CEO van Zhilabs, laat in een statement weten dat 5G-technologie het communicatielandschap drastisch zal veranderen. “Maar dit kan alleen succesvol zijn als de kwaliteit van de netwerken die gegevens overzetten gemeten en verbeterd kan worden om de best mogelijke diensten aan te bieden”, aldus Raventós.

Hoeveel geld er met de overname gemoeid gaat is niet bekend. Duidelijk is in elk geval dat deze overname past binnen de toekomstplannen van Samsung. Dat  investeert de komende jaren bijna vier miljard euro in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, 5G-netwerken, componenten voor autonome voertuigen en technologie voor de farmaceutische industrie.