Google Cloud SQL ook compatibel met Microsoft SQL Server 2017

Google Cloud SQL ook compatibel met Microsoft SQL Server 2017

Google heeft zojuist tijdens Google Cloud Next bekendgemaakt dat het Cloud SQL product naast MySQL en PostgreSQL ook compatibel wordt met Microsoft SQL Server 2017. Daarmee kunnen bedrijven hun zakelijke Windows workloads nu ook naar Cloud SQL migreren. Hierdoor hoeven bedrijven niet langer zelf hun SQL Servers te beheren in de Google Cloud.

Google heeft zich in het begin vooral gefocusd op ontwikkelaars, maar begint zich steeds meer toe te leggen op enterprise-oplossingen. Zo introduceerde het gisteren een volwaardige multicloud container oplossing. Bedrijven met een groot scala aan Microsoft SQL Servers kunnen hun workloads nu ook eenvoudiger naar de Google Cloud brengen. Het standaard SQL product van Google, Cloud SQL, is volledig compatibel met SQL Server 2017.

Dat betekent dat klanten hun SQL Servers kunnen migreren naar de cloud, maar ook gebruik kunnen blijven maken van de bekende tools waar ze vandaag de dag mee werken. Google ondersteunt bijvoorbeeld het gebruik van de SQL Server Management tool. Google heeft ervoor gekozen om compatibel te zijn met SQL Server 2017, bedrijven met oudere versies moeten daar wel rekening meehouden bij het liften en shiften van SQL Servers.

De SLA die Google Cloud biedt op de Cloud SQL is voor alle database types hetzelfde, ook voor SQL Server geldt een uptime garantie van 99,95%.

Naast een bredere database ondersteuning, kondigde Google gisteren al een samenwerking aan met diverse open source programma’s die allemaal database gerelateerd zijn. Google probeert met deze samenwerkingen een veel bredere keuze te bieden aan klanten. Vrijwel elke soort database kan in Google Cloud worden besteld en uitgerold met ondersteuning van Google. Daarnaast levert Google hiermee ook een grote bijdrage aan de open source gemeenschap en de bedrijven die achter deze projecten zitten. Door de sales samen met deze bedrijven te doen, profiteert iedereen van deze samenwerking en kunnen de open source projecten verder worden doorontwikkeld.