Chinese fabrikanten die nepversies van bekende apparaten en hardware maken, zijn daar zo succesvol in dat ze hun exemplaar vaak eerder op de markt hebben dan de maker zelf. Daardoor denken veel Chinesen dat het origineel, dat dus later op de markt komt, de nepversie is.
Veel bedrijven hebben hun fabrieken in China gevestigd, gigantisch veel hardware en elektronische apparaten worden in het land geproduceerd. De kennis en mogelijkheden die daardoor ontstaan, bieden ook enorme mogelijkheden voor bedrijven die nepversies maken van bekende producten. En die enorme mogelijkheden maakt ze uiterst succesvol zo blijkt.
Zo heeft een Chinese fabrikant het voor elkaar gekregen om een zeer goede kopie te maken van LG’s Chocolate telefoon, zelfs met de touchknoppen. De fabrikant wist dit artikel enorm snel op de markt te krijgen, ruim voordat LG een eigen Chinese versie klaar wist te stomen. Tegen de tijd dat LG haar model op de markt bracht, dachten consumenten dat dit model de nepversie was.
Een ander voorbeeld is de PSP handheld console van Sony. Op een gegeven moment deden er geruchten de ronde dat Sony met een nieuw model PSP zou komen, waar ook mee gebeld zou kunnen worden. Een Chinese fabrikant speelde hier handig op in door een telefoon te maken die behoorlijk op de PSP lijkt. Om de verkopen te stimuleren plaatste de fabrikant een aantal geripte versies van Nintendo spellen op de telefoon. Alhoewel de combinatie tussen een PSP en Nintendo spellen de meeste mensen toch wel de wenkbrauwen doet fronsen, bleek het apparaatje toch zeer populair.

Maar niet alleen elektronica wordt op grote schaal nagemaakt in China. Vrijwel alle producten van kleding tot speelgoed en DVD’s worden in China nagemaakt. De meeste artikelen komen niet buiten de grenzen van China, maar zo nu en dan worden er wel artikelen naar het Westen gesmokkeld. China zal in toenemende mate moeten gaan optreden tegen dit soort praktijken, nadat het land jarenlang een passieve houding hiertegen innam. Tot die tijd moeten fabrikanten echter zelf achter de fabrikanten aan, maar ook dat lijkt weinig effect te hebben.
Zo zou Samsung zich ernstig zorgen hebben gemaakt over het feit dat haar telefoontoestellen massaal gekopieerd werden door een Chinese fabrikant. Het bedrijf stelde daarom een onderzoek in en wist via de distributiekanalen de mensen te vinden die de telefoons kopieërden. Samsung was wel onder de indruk van het kunnen van deze mensen en bood hen een baan aan en dus de mogelijkheid om legaal te gaan opereren. Deze sloegen dit aanbod echter af, omdat ze naar eigen zeggen meer geld kunnen verdienen met de huidige manier van werken. Het is overigens niet duidelijk of Samsung hierna nog verdere stappen heeft ondernomen.