min

Tags in dit artikel

, , ,

IBM heeft het Amerikaans leger gratis vertaalsoftware gegeven ter waarde van $45 miljoen. Deze vertaalsoftware is bedoeld om Arabisch-Engels te kunnen vertalen. Dit besluit werd gemaakt nadat de zoon van een werknemer van IBM gewond was geraakt in Irak.

Het Pentagon was al aan het testen met deze software, en was waarschijnlijk van plan deze aan te schaffen. Echter besloot IBM om deze software gratis aan te bieden aan het Pentagon nadat de zoon van sales-medewerker Mark Ecker Senior gewond raakte toen hij op patrouille was in Ramadi. Het verhaal bereikte uiteindelijk IBM-baas Samuel Palmisano. De IBM-baas hoorde van de werknemers die zelf terug waren uit Irak dat er een groot tekort is aan goede Arabische vertalers. Als reactie hierop schreef Palmisano een brief aan Bush waarin hij de president de vertaalsoftware per direct en gehele gratis aanbood voor gebruik door alle militairen eenheden in Irak.
Palmisano zette het Pentagon hiermee wel voor een juridisch probleem, omdat het niet duidelijk is of Bush zo’n gift wel mag accepteren.