1 min

Uit onderzoek van het softwarebedrijf SafeBoot, een bedrijf dat gespecialiseerd is in beveiligingsprogramma’s, blijkt dat veel Belgen niet weten hoe hun beveiligingssoftware werkt.

Het softwarebedrijf heeft in de Nederland, België, Groot-Brittannië en Duitsland een onderzoek gehouden over de beveiligingsprogramma’s. Uit deze onderzoeken concludeerde men dat ongeveer 98 procent van de Belgen die een laptop of zakcomputer van de zaak hebben, problemen hadden met de beveiligingssoftware. Dit is veel meer dan het gemiddelde aantal van ongeveer 50 procent in de andere landen. In Nederland bleek het zelfs zo te zijn dat maar 24 procent hier problemen mee had.

Naast het begrijpen van de beveiligingssoftware keek SafeBoot ook naar de omgang met bedrijfsgegevens. Uit het onderzoek bleek namelijk ook dat veel werknemers deze gegevens nou niet zeer bijzonder behandelen maar hier juist erg laks mee omgaan. Zo vroeg SafeBoot bijvoorbeeld aan de werknemers welke personen er moeite mee hadden om de inhoud van hun laptop te tonen aan andere personen. Een op de drie personen bleek hier uiteindelijk absoluut geen moeite mee te hebben.
Vervolgens bleek het in Groot-Brittannië zo te zijn dat ongeveer 68 procent wel eens een laptop of zakcomputer verloren is. Ook toonde het onderzoek dat in Nederland 38 procent de toegangscodes gewoon deelt met familie en vrienden.