2min

Lenovo heeft een aantal nieuwe diensten opgezet waarbij klanten hulp krijgen bij digitale transformatie. Ook heeft het bedrijf enkele uitbreidingen van zijn HCI-aanbod aangekondigd.

De nieuwe diensten bestaan uit workshops geleid door Principal Consultants, schrijft Lenovo in de aankondiging. Het gaat om Whiteboarding-sessies waarmee applicatie- en platformteams de verschillende mogelijkheden voor hun specifieke behoeftes kunnen onderzoeken. De workshops gaan over verschillende onderwerpen, zoals SQL Server 2019 Migration en Microsoft Azure Migration.

Andere nieuwe adviesdiensten zijn VMware Cloud Foundation Design and Deployment, Hybrid Cloud Assessment, Hybrid Cloud Azure Migration Design Services en Hybrid Cloud Implementation Services.

Nieuwe HCI-oplossingen

Lenovo heeft ook een nieuw systeem aangekondigd voor klanten die gebruikmaken van Hyper-Converged Infrastructure. Het is een nieuw SAP HANA Certified ThinkAgile VX-platform, gericht op gebruikers die lokaal grote SAP HANA-databases hebben draaien. Specifiek gaat het om de ThinkAgile VX7820. Dit systeem kan met acht sockets twee keer zoveel processors behuizen dan zijn voorganger en de mogelijkheid om direct te verbinden met NVMe-ssd’s. Dit laatste moet de laadtijden met maximaal een factor vijf versnellen. Deze features moeten meer en grotere vm’s mogelijk maken voor SAP-doeleinden.

Naast het nieuwe platform heeft Lenovo ook een software-upgrade aangekondigd voor alle ThinkAgile VX-systemen. Met de upgrade zou het beheer van de systemen verbeterd worden, met name door 75 procent snellere uitrol van clusters en vereenvoudigd lifecyclebeheer met vSphere Lifecycle Manager van VMware.

Verder komt Lenovo met een beveiligingsupdate voor het ThinkAgile HX1021-platform voor edgetoepassingen. Het systeem wordt uitgerust met Lenovo ThinkShield Security, wat detectie van indringers en aanpassingen moet bieden. Tot slot vertelt Lenovo dat de ThinkAgile MX-serie voor Azure Stack-software nu via Lenovo Cloud verkrijgbaar is als as-a-service-model.

Tip: Lenovo en VMware richten zich met HCI-oplossing op SAP HANA database