Lenovo en VMware werken samen aan HCI-systemen voor edge-omgevingen

Lenovo en VMware werken samen aan HCI-systemen voor edge-omgevingen

Lenovo en VMware breiden hun samenwerking uit. De partners willen nieuwe hyperconverged infrastructure (HCI)-oplossingen voor edge-omgevingen ontwikkelen.

In de afgelopen jaren lanceerden Lenovo en VMware meerdere gezamenlijke oplossingen, waaronder ThinkAgile VX HCI vSAN Appliances. De kant-en-klare servers zijn geschikt voor hyperconverged infrastructuren, waarbij VMware de software levert en Lenovo in de hardware voorziet.

Lenovo en VMware maakten onlangs een uitbreiding van de samenwerking bekend. De partners willen gezamenlijke hyperconverged infrastructure (HCI)-oplossingen voor edge-omgevingen ontwikkelen. De namen en releasedata van de oplossingen werden niet gedeeld, maar het doel staat in steen.

“Om grote hoeveelheden data te beheren, analyseren en opslaan, moeten bedrijven meer computerkracht naar de edge brengen en hybride multi-cloud strategieën toepassen”, vertelde een woordvoerder. “Lenovo en VMware zijn van plan om aan deze behoefte te voldoen door HCI-oplossingen voor edge-omgevingen te ontwikkelen en edge-native applicaties te ondersteunen met geïntegreerde oplossingen.”

Data neemt toe, edge biedt uitkomst

Tijdens de bekendmaking verwezen de partners naar een onderzoek van Statista waarin analisten voorspellen dat personen en bedrijven tegen 2025 twee keer zoveel data genereren als in 2022. Slechts een marge van de data wordt opgeslagen. Twee procent van alle data uit 2020 werd behouden in 2021. Veelgebruikte netwerk- en opslagtechnologieën zijn niet in staat om bij te benen met de groei.

Lenovo, VMware en steeds meer andere spelers geloven dat organisaties data in edge-omgevingen moeten verwerken om zo veel mogelijk data te kunnen benutten. De aankomende oplossingen van Lenovo en VMware gaan daarbij helpen. De details zijn schaars, maar de partners lieten weten dat de oplossingen gebruikmaken van Lenovo ThinkEdge-servers, Lenovo ThinkAgile VX HCI-systemen en de as-a-service-modellen van Lenovo TruScale.

Tip: 50 procent van je data komt straks vanuit de edge