2min

Tags in dit artikel

Infopact heeft aangekondigd zijn aanbod in glasvezel uit te breiden. Het heeft serviceprovider NG-BLU Networks bereid gevonden om te helpen met deze uitbreiding.

NG-BLU Networks is een internet-serviceprovider die vooral veel doet voor het zakenleven. Het is een onafhankelijk opererend bedrijf dat hoogwaardige, beveiligde verbindingen biedt. Een positieve samenwerking, want het betekent dat glasvezel in Nederland steeds verder kan worden uitgerold. De bedrijven hopen ondernemers zo te verleiden over te stappen op het snelst mogelijke internet.

Infopact

Glasvezelinternet neemt een enorme vlucht. Terwijl we in Nederland eigenlijk wat laat op gang kwamen, zien we dat diverse providers nu echt grote stappen zetten om heel het land te verglazen. Zo kondigde telecomprovider T-Mobile vorige maand nog aan dat het de komende vijf jaar minimaal 1 miljoen huishoudens van glasvezel wil voorzien. Ook T-Mobile zoekt daarvoor een samenwerking op, in dit geval met Open Dutch Fiber.

KPN geeft ook gas op de uitrol van glasvezel in Nederland. Het wil tussen nu en 2023 3,5 miljard euro investeren in de aanleg van deze infrastructuur. Het hoopt over enkele jaren 80 procent van de Nederlandse huishoudens op glasvezel aangesloten te hebben. Op dit moment is een derde van Nederland door KPN op glasvezel gezet, waarbij vooral de buitengebieden hiervan de vruchten plukken. Het is in steden moeilijker om de bedrading aan te leggen.

NG-BLU Networks

In ieder geval biedt de samenwerking tussen Infopact en NG-BLU Networks weer nieuwe glasvezelmogelijkheden aan bedrijven. Infopact geeft aan: “Door de samenwerking profiteren de klanten en partners van Infopact van een grote dekking in Nederland en een uitgebreide keuze uit verschillende netwerken. Dit betekent landelijk meer oplossingen voor de klanten en partners van Infopact. NG-BLU biedt een uitgebreide dekking en ondersteuning. De glasvezel-oplossingen worden in samenwerking met NG-BLU in de markt gezet.” Er wordt verder niets aangegeven over de termijn van dit plan.