1 min

Tags in dit artikel

, ,

Lenovo integreert de nieuwe edgesoftware van VMware met de ThinkSystem SE350 Edge Server. Alle netwerkbenodigdheden zijn ingebouwd, zodat aan de edge geen externe netwerkapparatuur meer nodig is.

De combinatie van de robuuste ThinkSystem SE350 en VMware “is ideaal voor afgelegen locaties, die in staat moeten zijn om gegevens te verwerken dichter bij de bron en dichter bij gebruikers, inclusief winkels, productielocaties en scholen,” aldus Lenovo. De SE350 is bovendien bestand tegen extreme temperaturen en schokbestendig. De versleutelde harde schijven en ingebouwde bewegings- en wijzigingsdetectie helpen om de gegevens en het apparaat veilig te houden.

Standalone edge-oplossing

Hybride werken versnelt de behoefte aan edge to cloud-oplossingen. “Voor een betere bedrijfscontinuïteit, verbeterde applicaties, en gebruikerservaringen worden hybride cloudmodellen zowel in de cloud als aan de edge ingezet. De vandaag aangekondigde nieuwe oplossing ondersteunt dit hybride model,” regeert Charles Ferlan, General Manager Edge Computing bij Lenovo. De nieuwe oplossing “kan tot de helft van de servers besparen die normaal nodig zijn en maakt optimaal gebruik van de ingebouwde netwerkfuncties van de ThinkSystem SE350 om alle andere netwerkelementen op de edge-locaties overbodig te maken.”

Verder breidt Lenovo de beheersoftware Open Cloud Automation uit, om de planning, implementatie en het lopende beheer van cloudimplementaties in datacenters te automatiseren, tot aan de edge-locaties. “Organisaties kunnen nu hun datacentercloud en edge-infrastructuuroplossingen plannen met dezelfde beheersoftware.”

Tip: Edge Computing – The next big thing?