ICT-afdelingen A’dam missen centrale aansturing

De ICT-afdelingen van de gemeente Amsterdam werken te veel langs elkaar en dat zorgt ervoor dat de ICT tekortschiet, zo concludeert onderzoeksbureau McKinsey na een onderzoek.

Volgens het college van burgemeester en wethouders na het lezen van het onderzoek van McKinsey moet er een sterkere regie worden gevoerd over alle ICT-afdelingen van de gemeente Amsterdam. De huidige ICT-afdelingen zouden te veel versnipperd zijn. "Dat zorgt voor beveiligingsproblemen en ICT wordt onvoldoende ingezet bij de uitvoer van beleidsdoelen", laat het college weten aan Computable in een vandaag verschenen reactie op het onderzoek.

ICT-afdelingen A’dam missen centrale aansturingEr zijn al eerder maatregelen genomen door de gemeenteraad van de hoofdstad om de inzet van ICT beter te concentreren en om de infrastructuur en applicaties meer te standaardiseren. Echter komt nu naar voren dat dit proces van de gemeenteraad te langzaam uitgevoerd wordt.

Wethouder Van Poelgeest laat in een reactie weten: "Dat allerlei ict-functies zich binnen de gemeente decentraal hebben ontwikkeld is logisch. De huidige tijd vraagt echter om meer. We moeten nu meer de regie vanuit één plek regelen. Alleen dan kunnen we voor effectiviteit zorgen. Als we dat niet doen, dan lopen we in de toekomst tegen grote problemen op."

Bron:Computable