2min

Tags in dit artikel

, ,

Ericsson onthult de Radio 6646, een nieuwe triple-band tri-sector 5G radio. Het apparaat is gelijkwaardig aan negen afzonderlijke single-band radio’s.

Het toestel bouwt verder op de multi-band oplossingen van Ericsson door de 900MHz-, 800MHz- en 700MHz-frequentiebanden te combineren. Volgens het bedrijf verbetert de introductie de energie-efficiëntie en prestaties van 5G-dekking en 3,5GHz-toepassingen.

Radio 6646 verbruikt 40 procent minder energie dan de bestaande triple-band single-sector radio’s van Ericsson. Daarnaast werd de site footprint met 60 procent verlaagd. De verlaging zorgt voor jaarlijkse energiebesparingen, minder implementatiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

40 procent minder energieverbruik staat gelijk aan 40 minder elektrische auto-oplaadbeurten per jaar, aldus Ericsson. 60 procent minder gewicht helpt CSP’s bij het verlagen van uitrolkosten, torenhuur en uitstoot. Eén Radio 6646 kan het werk doen van negen single-band radio’s.

5G-implementaties

“De radio zal implementaties vereenvoudigen en 5G-dekking uitbreiden, te beginnen in Europa”, aldus David Hammarwall, hoofd Product Area Networks bij Ericsson. “Met de introductie kunnen providers 5G standalone-implementaties opschalen met nieuwe toepassingen voor consumenten, ondernemingen en bedrijfskritische communicatie.”

De Radio 6646 breidt het bereik en de outside-in dekking van daken en torens uit naar indoor locaties als kantoren, kelders, winkels en woningen. Daarnaast helpt het toestel bij het opschalen van 5G-netwerken, vooral in combinatie met mid-band TDD, Carrier Aggregation en 5G standalone.

De Radio 6646 is een opvolger van de Radio 6626 uit 2021. Eerder dit jaar onthulde Ericsson zeven nieuwe 5G RAN-oplossingen met aanzienlijke energiebesparingen en prestatieverbeteringen. Volgens het bedrijf voegen de oplossingen niet of nauwelijks aan de footprint van klanten toe.

Tip: BT verhoogt snelheid van standalone 5G met carrier aggregation