min

Tags in dit artikel

, , ,

International Business Machines Corporation, kortweg IBM genoemd, gaat volgens bronnen zo’n 5000 werknemers ontslaan in de Verenigde Staten. Deze 5000 werknemers komen bovenop het aantal mensen die gedurende de financiële crisis al eerder ontslagen zijn.

Het ontslaan van 5000 werknemers houdt in dat ongeveer vier procent van het totale aantal werknemers uit de Verenigde Staten ontslagen wordt. Rond het einde van 2008 waren zo’n 115.000 mensen uit de Verenigde Staten werkzaam bij IBM. Volgens de berichtgeving verdwijnen de meeste banen van IBM in de Global Services Business-sector. Hieronder vallen de outsourcing en consulting services.

Volgens cijfers zou IBM aan het einde van 2008 in totaal over de hele wereld 398.455 mensen in dienst hebben gehad. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er de laatste tijd ontslagen zijn en IBM geeft daar ook geen antwoord op. De onderneming liet wel weten dat er "structurele veranderingen" nodig waren om te bezuinigen op de uitgaven en om de productiviteit van IBM te verbeteren.

IBM heeft de laatste tijd niet alleen maar mensen ontslagen, want het bedrijf heeft ook nieuwe banen gecreëerd. Deze banen zijn voornamelijk gecreëerd in Azië, want het aantal mensen dat werkzaam is voor IBM in India en China is toegenomen.

Onlangs kwam ook naar buiten dat IBM interesse zou hebben om Sun Microsystems Inc. over te nemen. Mocht deze overname plaats vinden dan wordt IBM overduidelijk de marktleider in het high-end segment op het gebied van servers.