Deutsche Telecom, Ericsson en Google werken samen voor 5G Edge-bellen

Deutsche Telecom, Ericsson en Google werken samen voor 5G Edge-bellen

De drie bedrijven hebben een mijlpaal bereikt in hun gezamenlijke ontwikkeling 5G Core VoIP-project

Deutsche Telekom, Ericsson en Google Cloud hebben een belangrijke mijlpaal aangekondigd in hun samenwerking om cloud-infrastructuur dichter bij mobiele apparaten aan de netwerk edge te brengen. Deze week hebben ze een grote stap voorwaarts gezet met de succesvolle inzet van Ericsson 5G Core cloud native network functions (CNF’s) op een on-premises implementatie van Google Distributed Cloud Edge (GDC Edge).

Een veilig, cloud-native telco-netwerk

De drie bedrijven werken sinds juli 2022 samen om een industriële oplossing te ontwikkelen voor een krachtig, schaalbaar en veerkrachtig cloud-native telco-netwerk, dat ook voldoet aan de beveiligings- en privacyvereisten van de EU volgens de GDPR. Het partnerschap “combineert het netwerkleiderschap van Deutsche Telekom met de uitgebreide expertise van Google Cloud op het gebied van cloud-native netwerktechnologie, data-analyse en kunstmatige intelligentie om Deutsche Telekom in staat te stellen operationele efficiëntie te stimuleren en verbeterde klantervaringen te bouwen”, aldus de bedrijven.

In deze laatste test voltooiden de partners met succes een 5G core Standalone data-oproep vanaf het opzetten van de verbinding en de toepassing op de infrastructuur tot de voltooiing van de oproep in enkele minuten op de GDC Edge-infrastructuur die in het lab van Deutsche Telekom in Oostenrijk wordt gehost. Normaal gesproken kunnen infrastructuur- en netwerkimplementaties enkele dagen of zelfs weken duren op legacy cloud-infrastructuur. De succesvolle proef toont dus “de voordelen in snelheid, schaal, flexibiliteit en betrouwbaarheid die cloud-native netwerken telecommunicatiebedrijven zoals Deutsche Telekom kunnen bieden”, aldus de aankondiging.

Een “telco als platform” bouwen

Deze mijlpaal bewijst dat Deutsche Telekom met behulp van Google’s GDC Edge in staat is cloud-infrastructuur en -diensten dichter bij de plaats te brengen waar gegevens worden gegenereerd en geconsumeerd. Als onderdeel van deze test evalueerden de partners ook het voordeel van GDC Edge bij het onderhouden en exploiteren van cloudgebaseerde telecomplatforms.

“Deutsche Telekom bouwt aan een telco als platform als basis voor aanpasbare clouddiensten. Samen met Google Cloud en Ericsson innoveren we mee aan een industrieoplossing voor schaalbare netwerkoperaties”, aldus Armin Sumesgutner, SVP van Technology Delivery en CTO van Europa voor Deutsche Telekom. “We zullen nu onze reis voortzetten om de voordelen van veerkracht en flexibiliteit te bewijzen die nodig zijn om sneller te innoveren en nieuwe diensten en klantervaringen te lanceren.”

Tip: T-Mobile voelt zich vrijer nu het los is van Deutsche Telekom