1 min

De TU Delft krijgt hulp bij de bouw van supercomputer DelftBlue. Fujitsu en NetApp schieten te hulp en zorgen voor een prestatieboost van 85 procent ten opzichte van vorige supercomputers van de universiteit.

Fujitsu en NetApp sleutelen mee aan de supercomputer van TU Delft: DelftBlue. Door de oplossingen van de IT-spelers te integreren levert DelftBlue 85 procent snellere prestaties dan oudere supercomputers van de universiteit.

DelftBlue bestaat uit vijftien losse HPC clusters die al in gebruik waren door de TU Delft. Fujitsu wist de losse units samen te koppelen tot één HPC cluster. NetApp verzorgde het opslagsysteem en biedt een oplossing om de prestaties en capaciteit van de supercomputer naar behoefte te schalen.

AI- en big data-projecten

Door de samenwerking verovert de supercomputer positie 250 op de lijst van snelste supercomputers ter wereld. Voor de universiteit was de extra rekenkracht nodig om te kunnen werken met AI en big data. Naast het oplossen van nieuwe vraagstukken, zal DelftBlue de snelheid van een onderzoek kunnen versnellen. Honderden gebruikers kunnen voortaan tegelijk de rekenkracht benutten, terwijl het eerst wachten was op toestemming om aan de slag te kunnen gaan.