1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De krant Het Financieele Dagblad is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website, op deze website komen alle artikelen en achtergrond stukken te staan, op zich dus niets nieuws onder de zon, behalve dat je voor toegang tot de website en de artikelen moet gaan betalen.

Momenteel is het bedrijf nog in de ontwikkelingsfase van de website, er wordt verwacht dat de website tegen het einde van het eerste kwartaal van 2011 gelanceerd zal worden. "Het is de bedoeling dat de krantenredactie voor beide publicaties gaat werken. Wij streven ernaar de kwaliteit van de krant te vertalen naar de site." aldus Joris van Lierop.

"Dat gaan we doen omdat wij waardevolle informatie plaatsen op de website en wij verwachten dat dit naast advertentie-inkomsten ook abonnementsgeld kan opleveren", zei Van Lierop. Hoeveel de prijs voor een internet abonnement zal worden is niet bekend gemaakt, hierop wilde van Lierop nog geen antwoord geven.

Niet alleen Het Financieel Dagblad gaat een betaalde website maken, het Nederlands Dagblad stapt op 30 oktober al over naar een nieuwe website. De eerste twee maanden zullen alle artikelen en interviews nog gratis zijn, na deze twee maanden zal een artikel zo’n 10 cent gaan kosten en een interview 1 euro. Deze kosten worden alleen in rekening gebracht voor niet-abonnees. Abonnees kunnen de website gewoon blijven bekijken.