1 min

Tags in dit artikel

, , ,

OCZ heeft gisteren bekend gemaakt dat zij voor 32 miljoen dollar het bedrijf Indilinx heeft overgenomen. Indilinx is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van verschillende controllers en met deze overname kan OCZ nu mogelijk haar eigen SSD controllers gaan ontwerpen en produceren.

OCZ maakte al vanaf december 2008 gebruikt van de Indilinx controllers in haar Z-drive series en de nieuwe samenwerking zal veel deuren openen voor OCZ. De SSD fabrikant kan nu bijvoorbeeld gebruik gaan maken van de kennis van Indilinx en wordt ook meteen de nieuwe eigenaar van ruim 20 patenten. Daarnaast zal OCZ ook de beschikking krijgen over Thinkerbell. Dit is een high preformance eMMC 4,4x controller die met oog op de toekomst erg interessant voor het bedrijf zal zijn.

De werkzaamheden van Indilinx zullen overigens niet veranderen. Het 45 koppige bedrijf zal op dezelfde voet doorgaan als voorheen. Volgens Ryan Peterson, CEO van OCZ Technology Group is deze overname een goede ontwikkeling voor OCZ om aan de wereldwijde vraag naar SSD’s te kunnen voldoen. Deze overname is een unieke kans waaruit ongetwijfeld veel goeds zal voort komen aldus Peterson.

SSD maakt overigens niet alleen gebruik van de controllers van Indilinx in haar SSD producten. De populaire Vertex serie maakt gebruik van een Intel Sandforce controller. De grote vraag zal nu alleen zijn voor hoelang nog.