1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na al het nieuws rondom het PlayStation Network zijn hackers en hun acties de laatste tijd nogal eens in het nieuws. Zo kwam vandaag het nieuws naar buiten dat de websites van Eidos en Deus Ex gehackt zijn en daarbij de gegevens van 80.000 personen zijn buitgemaakt.

Onduidelijk is echter wie er verantwoordelijk is voor de hack. Zo valt er op de websites te lezen dat de hack uitgevoerd zou zijn door de groep Chippy1337. Daaronder vallen de namen van een vijftal hackera te lezen. Onder deze namen vinden we ook de naam van Ryan die verantwoordelijk is voor het platleggen van twee sites van Anonymous. Echter blijkt dat dit niet de namen zijn van de hackers die verantwoordelijk zijn voor de hack. Dat beweert het bedrijf KrebsOnSecurity. Zij zouden een chatlog hebben vastgelegd waaruit dit zou blijken. De echte verantwoordelijke hackers zouden een afsplitsing zijn van Anonymous.

Bij de hack op de sites zijn de gegevens van 80.000 geregistreerde gebruikers en ruim 9.000 curriculum vitae’s (CV’s) buitgemaakt. Daarnaast zou de broncode van de websites zijn gestolen. Hierbij gaan de geruchten dat de broncode van Deus Ex: Human Revolution ook zou zijn gestolen. Echter kan dit wel in twijfel getrokken worden aangezien het ongebruikelijk is om deze broncode van een game op een server van een website te bewaren.