TomTom komt deze zomer met een locale zoekservice genaamd TomTom Places. Deze dienst zal gratis beschikbaar zijn voor de nieuwste TomToms, iPhones en Android Smartphones.

Dat kondigt TomTom aan op haar website. Met TomTom Places kunnen gebruikers, na het parkeren van de auto, zich te voet naar hun bestemmingsplaats navigeren. Gebruikers kunnen zoeken op de bedrijfsnaam, maar mochten ze de naam even vergeten zijn, dan kunnen ze eveneens zoeken op type bedrijf, product of dienst. De informatie over de bedrijfslocaties is afkomstig van gegevens op internet, de TomTom-bedrijvendatabase en de lokale Gouden Gids.

"Local search geeft alle relevante informatie die mensen nodig hebben op het moment dat ze die informatie nodig hebben, zodat ze gemakkelijk kunnen navigeren naar waar ze ook naar toe willen", zegt Lucien Groenhuizen, Managing Director van TomTom Places. "We geven mensen meer vrijheid om onderweg nieuwe plaatsen te ontdekken en ervan te genieten, met behulp van platforms die zorgen voor een perfecte navigatiereis, of die reis nu thuis via het internet wordt uitgestippeld, of met in de auto ingebouwde apparaten of te voet met behulp van hun smartphone."

TomTom Places wordt standaard geleverd op de nieuwe TomTom’s en kunnen vanaf deze zomer gedownload worden op bestaande draagbare navigatiesystemen en iPhones. De Android-applicatie is later dit jaar beschikbaar. TomTom Places zal eerst in Duitsland, Nederland, België, Denemarken en Portugal geïntroduceerd worden. TomTom Places zal daarna geleidelijk uitbreiden naar andere landen die gedekt worden door de TomTom Live diensten.